fbpx

Moliūgų ir lęšių sriuba

Kai turi du vaikus, virtuvėje reikia suktis greitai. Todėl siūlau Jums pasigaminti mano virtuvės sriubą – favoritę. Tai – moliūgų ir raudonųjų lęšių sriuba. Iki šiol, gamindama trintą moliūgų sriubą, ją tirštindavau bulve. Tačiau vieną dieną bulvę pakeičiau raudonaisiais lęšiais. Nepatikėsit, kas įvyko! O gi sriuba praturtėjo skoniu ir maistinė verte.

Turbūt tie, kurie turi vaikų, sutiks, jog ankštiniai, nėra mėgstamiausia vaikų daržovių grupė. Šioje sriuboje lęšiai nuostabiai paskęsta moliūgo saldume.

Moliūgų ir lęšių sriuba

Moliūgų ir lęšių sriuba

Vaida Kurpienė
Ši sriuba kas kartą gali įgauti vis kitokį skonį, priklausomai nuo to, kuo ją skaninsite. Tai gali būti: šlakelis grietinėlės, grietinė, sviestas, kietasis sūris ar feta.
Receptu ir nuotrauka pasidalino Giedrė Renevė
Sriuba
Europietiška

Ingredientai
  

  • 400 g moliūgo geriausia rinktis sviestinį, bet tinka ir kiti.
  • 100 g raudonųjų lęšių
  • Druskos
  • Lengvai kepintų saulėgrąžų ar moliūgo sėklų.

Gaminimo žingsniai
 

  • Išvirkite kubeliais pjaustytus moliūgus kartu su lęšiais. Sutrinkite juos smulkintuvu. Pagardinkite druska.
  • Patiekite su lengvai kepintomis sėklomis.
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų, Nuo 8 mėn.


Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą