Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Avinžirnių ir morkų širdelių blyneliai
Vaida Kurpienė
Švelnaus skonio sotūs blyneliai pietums, kuriuos valgys net ir išrankiausi vaikai.
5
from 1 vote
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
15
minutes
min
Gaminimas
20
minutes
min
Iš viso
35
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
4
porcijos
Ingredientai
300
g
konservuotų avinžirnių
arba virtų
2
vnt.
kiaušinių
1
vnt.
morkos
3
v. š.
lydyto sviesto
2
v. š.
avižinių miltų
druskos
pagal skonį
pipirų
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Avinžirnius sutriname smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos masės.
Keptuvėje įkaitiname vieną šaukštą lydyto sviesto, apkepame sutarkuotą morką.
Sutriname ją kartu su avinžirniais.
Įmušame kiaušinį, įdedame prieskonių, avižinių miltų bei du šaukštus išlydyto sviesto ir išmaišome.
Iš gautos masės kepame blynus apie 5 minutes, kol šie gražiai parus.
Patiekiame su grietine paskaninta persilado prieskonių mišiniu ir šviežiais agurkais su sultene.
Recepto autorė Liucija Makejeva
---
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 1 metų