fbpx

Žiedinio kopūsto (kalafioro) spurgos su varške

Žiedinio kopūsto (kalafioro) spurgos su varške

Vaida Kurpienė
Įdomus ir netikėtas kalafioro paruošimo būdas, kuris puikiai tiks daržovių vengiantiems vaikams ir suaugusiems.
Pasiruošimas 15 min
Gaminimas 30 min
Iš viso 45 min
Pusryčiams, Užkandžiai
Europietiška
2 porcijos

Ingredientai
  

Spurgoms:

  • 300 g žiedinio kopūsto kalafioro
  • 1 kiaušinio
  • 50 g kietojo sūrio

Užtepėlei:

  • 80 g varškės
  • 1 pomidoro
  • 0,5 saujos svogūnų laiškų
  • 0,5 saujos krapų
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Žiedinius kopūstus išskaidome smulkesniais žiedynais ir  šiek tiek apverdame pasūdytame vandenyje.
  • Perliejame šaltu vandeniu, gerai nusausiname ir sutriname smulkintuvu.
  • Į masę įmušame kiaušinį, suberiame sutarkuotą sūrį ir gerai išmaišome.
  • Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir dedame po šaukštą tešlos.
  • Suformuojame 1 cm storio blyną ir jame su sausainiams skirta formele išspaudžiame viduriuką.
  • Kepame 190 C orkaitėje apie 25 minutes.
  • Iškepusias spurgas paliekame atvėsti.

Užtepėlei:

  • Į dubenį sukrečiame varškę, smulkintus svogūnų laiškus ir krapus.
  • Pagardiname prieskoniais ir gerai išmaišome.
  • Ant kiekvienos spurgos tepame užtepėlę ir pabarstome pjaustytu pomidoru.
    Recepto autorė Sigita Paulauskaitė
Nuo 8 mėn., Pieno produktai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą