fbpx

Raudonųjų lęšių troškinys su daržovėmis

Ankštiniai/Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Receptai

Raudonųjų lęšių troškinys su daržovėmis

Raudonųjų lęšių troškinys su daržovėmis

Vaida Kurpienė
Lęšių troškinys. Sotus, maistingas ir šildantis maistas pietums, ypatingai skanus po žiemos linksmybių lauke.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 15 min
Iš viso 25 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
3 porciijos

Ingredientai
  

  • 0,5 l vandens
  • 1 brokolio
  • 1 morkos
  • 2 saujų šparaginių pupelių
  • 4 v. š. raudonųjų lęšių
  • 20 g pomidorų tyrės
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 lauro lapelio
  • druskos pagal skonį
  • saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Į puodą sudedame nuplautas ir supjaustytas daržoves: morkas, brokolį, šparagines pupeles.
  • Pagardiname druską, saldžiosios paprikos milteliais, lauro lapeliu ir įpilame pomidorų tyrę, vandens, kad jis apsemtų daržoves ir verdame kelias minutes.
  • Suberiame lęšius, smulkintą česnaką ir paverdame, kol lęšiai suminkštės.
  • Išjungiame viryklę ir paliekame, kad troškinys dar šiek tiek pastovėtų.
    Recepto autorė Giedrė Renevė
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą