fbpx

Keptų burokėlių salotos su avinžirniais ir žirneliais

Ankštiniai/Daržovės/Receptai/Salotos/Vaikams nuo 1 metų

Keptų burokėlių salotos su avinžirniais ir žirneliais

Keptų burokėlių salotos su avinžirniais ir žirneliais

Vaida Kurpienė
Burokėliai – puikus retų mineralinių medžiagų šaltinis. Jodo juose daugiau nei kitose daržovėse. Burokėliuose yra daug vitaminų B1, B2, PP, o vitamino C yra net du kartus daugiau nei morkose.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 40 min
Iš viso 50 min
Salotos
Europietiška
2 porcijos

Ingredientai
  

  • 100 g avinžirnių virtų
  • 100 g burokėlių
  • 100 g žaliųjų žirnelių šviežių arba šaldytų
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Burokėlius nuplauname, įvyniojame į foliją ir kepame 180 laipsnių orkaitėje, apie 30 min.
  • Iškepusius burokėlius nulupame ir supjaustome mažais kubeliais.
  • Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus apkepame virtus aviržirnius ir žaliuosius žirnelius.
  • Dubenyje sumaišome keptus susmulkintus burokėlius su avinžirniais ir žirneliais.
  • Viską išmaišome ir pagardiname prieskoniais.
    Recepto autorė Rita Žitaveckaitė
Daržovės, Nuo 1 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą