Ankštiniai/Daržovės/Receptai/Salotos/Vaikams nuo 1 metų
Keptų burokėlių salotos su avinžirniais ir žirneliais


Keptų burokėlių salotos su avinžirniais ir žirneliais
Burokėliai – puikus retų mineralinių medžiagų šaltinis. Jodo juose daugiau nei kitose daržovėse. Burokėliuose yra daug vitaminų B1, B2, PP, o vitamino C yra net du kartus daugiau nei morkose.
Ingredientai
- 100 g avinžirnių virtų
- 100 g burokėlių
- 100 g žaliųjų žirnelių šviežių arba šaldytų
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Burokėlius nuplauname, įvyniojame į foliją ir kepame 180 laipsnių orkaitėje, apie 30 min.
- Iškepusius burokėlius nulupame ir supjaustome mažais kubeliais.
- Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus apkepame virtus aviržirnius ir žaliuosius žirnelius.
- Dubenyje sumaišome keptus susmulkintus burokėlius su avinžirniais ir žirneliais.
- Viską išmaišome ir pagardiname prieskoniais.Recepto autorė Rita Žitaveckaitė