Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Žiedinio kopūsto (kalafioro) spurgos su varške
Vaida Kurpienė
Įdomus ir netikėtas kalafioro paruošimo būdas, kuris puikiai tiks daržovių vengiantiems vaikams ir suaugusiems.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
15
minutes
min
Gaminimas
30
minutes
min
Iš viso
45
minutes
min
Pusryčiams, Užkandžiai
Europietiška
2
porcijos
Ingredientai
Spurgoms:
300
g
žiedinio kopūsto
kalafioro
1
kiaušinio
50
g
kietojo sūrio
Užtepėlei:
80
g
varškės
1
pomidoro
0,5
saujos
svogūnų laiškų
0,5
saujos
krapų
druskos
pagal skonį
pipirų
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Žiedinius kopūstus išskaidome smulkesniais žiedynais ir šiek tiek apverdame pasūdytame vandenyje.
Perliejame šaltu vandeniu, gerai nusausiname ir sutriname smulkintuvu.
Į masę įmušame kiaušinį, suberiame sutarkuotą sūrį ir gerai išmaišome.
Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir dedame po šaukštą tešlos.
Suformuojame 1 cm storio blyną ir jame su sausainiams skirta formele išspaudžiame viduriuką.
Kepame 190 C orkaitėje apie 25 minutes.
Iškepusias spurgas paliekame atvėsti.
Užtepėlei:
Į dubenį sukrečiame varškę, smulkintus svogūnų laiškus ir krapus.
Pagardiname prieskoniais ir gerai išmaišome.
Ant kiekvienos spurgos tepame užtepėlę ir pabarstome pjaustytu pomidoru.
Recepto autorė Sigita Paulauskaitė
---
Nuo 1 metų, Pieno produktai