Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 3 metų
Cukinijų apkepas su vištiena ir kalafioru
Cukinijų apkepas su vištiena ir kalafioru
Ne veltui cukinijos vadinamos vienomis sveikiausių daržovių. Jose apstu naudingųjų medžiagų: vitaminų C, B1, B2, E, pektinų, angliavandenių, natrio, kalio, vario, magnio, kalcio, geležies, cinko, fosforo ir kt.
Ingredientai
- 3 vnt. cukinijų jaunų
- 250 g vištienos krūtinėlės
- 150 g žiedinio kopūsto kalafioro
- 2 vnt. mokų
- 3 vnt. kiaušinių
- 1 vnt. svogūno
- 3 v. š. balkšvojo gysločio sėklų luobelių
- 1 v. š. lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- pipirų maltų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Sutarkuojame cukiniją, šiek tiek pasūdome ir paliekame pastovėti.
- Susidariusį cukinijų skystį nusunkiame.
- Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais gabaliukais.
- Keptuvėje ant lydyto sviesto apkepame supjaustytas daržoves: morkas, svogūną ir žiedinį kopūstą ir vištieną.
- Dubenyje sumaišome cukiniją, apkeptas daržoves su vištiena, plaktu kiaušiniu ir gysločio sėklų luobeles.
- Pagardiname druska ir pipirais. Išmaišome.
- Gautą masę sudedame į lydytu sviestu pateptą kepimo indą.
- Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol apkepo viršus gražiai apskrunda.
- Tiekiame su šviežiomis daržovėmis ir grietine.Recepto autorė Ernesta Rakauskienė
Comments
Sveiki, gal galite patikslinti, kur recepte panaudoti 3 vnt. kiaušinių, kurie nurodyti prie produktų? Dėkui!
kartu įmušti ir išmaišyti, kad sulipdytų, papildžiau receotą, dėkui už komentarą