

Varškės apkepas su karamelizuotais bananais
Siūlome išbandyti varškės apkepą be glitimos su karamelizuotais bananais. Apkepas nėra saldus, tad jei norisi saldesnio varianto, ant viršaus galima apšlakstyti šiek tiek agavų sirupu ir pabarstyti cinamono su kokoso drožlėmis. Valgyti skanu su graikišku jogurtu ir uogomis.
Ingredientai
- 360 g varškės
- 3 vnt. bananų
- 2 vnt. kiaušinių
- 2 v. š. kokoso drožlių
- 1 v. š. agavų sirupo galima keisti nerafinuotu cukrumi
- 1,5 a. š. balkšvojo gysločio sėklų luobelių galima keisti maltomis avižomis, avižų dribsniais arba avižų miltais
- 0,5 a. š. cinamono
Gaminimo žingsniai
- Varškę, du bananus, kiaušinius, balkšvojo gysločio sėklų luobeles ir cinamoną sutriname smulkintuvu (blenderiu).
- Įmaišome kokoso drožles.
- Kiek stambiau supjaustome griežinėliais likusį vieną bananą.
- Jį išmaišome su cinamonu ir agavų sirupu.
- Kepimo formą patepame kokosų aliejumi, išdėliojame ant dugno karamelinius bananus.
- Užpilame varškės masę.
- Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitę apie 35-40 minučių.
- Iškepus apkepui, apverčiame kepimo formą, kad bananai liktų viršuje.Recepto autorė Indrė Žemaitytė