fbpx

Skaldytų grūdų košė su žaliaisiais žirneliais

Daržovės/Kruopos/Receptai/Vaikams nuo 1 metų

Skaldytų grūdų košė su žaliaisiais žirneliais

Skaldytų grūdų košė su žaliaisiais žirneliais

Vaida Kurpienė
Ar mėgstate „Senelio" košę? Jei dar neragavote, pats metas išbandyti ir pasiūlyti šeimai. Norėsis kartoti ne kartą.
Pasiruošimas 5 min
Gaminimas 15 min
Iš viso 20 min
Košė, Pusryčiams
Europietiška
1 porcijos

Ingredientai
  

  • 50 g „Senelio" kruopų (tai 4 grūdų košė, pagaminta iš kviečių, miežių, rugių bei žirnių)
  • 50 g žirnelių šaldytų 
  • druskos pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Skaldytų grūdų mirkyti nereikia, tad ryte užverdame košę, įdedame druskos ir paliekame išbrinkti. Košė turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Šaldytus žirnelius užpilame verdančiu vandeniu, arba galima pagarinti. Dedame į išbrinkusią košę ir skanaujame. Tinka valgyti su pomidoriukais.
    Recepto autorė Natalija Masevičienė
Ankštiniai, Kruopos, Nuo 1 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą