Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Pieno produktai/Receptai/Šviežios daržovės/Vaikams nuo 1 metų
Varškės apkepas su cukinija ir kietuoju sūriu
Varškės apkepas su cukinija ir kietuoju sūriu
Pasigaminkime gardų varškės apkepą su cukiniją, labai mėgstamą vaikų.
Ingredientai
Apkepui:
- 1 cukinijos vidutinio dydžio, jaunos
- 200 g varškės 9 proc. riebumo
- 2 kiaušinių
- 40 g kietojo sūrio
- 1/4 svogūno mažo
- 2 v. š. avižų sėlenų
- 1 v. š. lydyto sviesto
- 2 skiltelės česnako
- druskos pagal skonį
Salotoms:
- 1 pomidoro didelio
- 50 g burokėlių lapų jaunų
- 50 g špinatų
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- kalendros grūdelių pagal skonį
- citrinpipirių pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Cukinijas sutarkuojame stambia trintuve, pabarstome žiupsneliu druskos, išmaišome ir paliekame šiek tiek pastovėti, kad išsiskirtų skystis.
- Nusunkiame susidariusį skysčio perteklių.
- Varškę sutriname su smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos konsistencijos.
- Į varškę įmušame kiaušinius, įberiame druskos žiupsnelį ir išplakame.
- Tada į masę suberiame avižų sėlenas, stambia trintuve sutarkuotą sūrį, susmulkintą svogūną ir česnaką.
- Gautą masę sukrečiame į lydytu sviestu pateptą kepimo indą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
- Tuo metu paruošiame salotas – sumaišome susmulkintus burokėlių lapus, špinatus, pagardiname prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.Recepto ir nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė