Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Pieno produktai/Receptai/Šviežios daržovės/Vaikams nuo 1 metų
purus Varškės apkepas su smidrais
Purus varškės apkepas su smidrais
Smidruose (šparaguose) yra vitaminų (A, B, C, T, K) irmineralų (vario, mangano, magnio) ir karotino, labiausiai vertinamas dėl vitaminų A ir C, folinės rūgšties, kalio bei geležies. Tad drąsiai naudokime juos ruošiant įvairius patiekalus.
Ingredientai
- 250 g varškės
- 4 kiaušinių
- 150 g cukinijos jaunos jaunos
- 80 g smidrų šparagų jaunų
- 1 v. š. lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų maltų pagal skonį
- saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Sutarkuojame cukiniją burokine tarka, pabarstome druska.
- Paliekame pastovėti ir nusunkiame susidariusį skysčio perteklių.
- Į smulkintuvą (blenderį) sudedame varškę, kiaušinius ir sutriname iki vienalytės masės.
- Į masę įmaišome cukinijos tarkius ir smulkiai smulkiai supjaustytus smidrus, pagardiname prieskoniais.
- Gautą masę sukrečiame į lydytu sviestu pateptą kepimo formą ir kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol apkepas gražiai iškeps.
- Apkepą valgome su šviežiomis mėgstamomis daržovėmis: agurkais, pomidorais ar kitomis.Recepto ir nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė