Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Pieno produktai/Receptai/Šviežios daržovės/Vaikams nuo 1 metų
sotus Moliūgų ir varškės apkepas
Sotus moliūgų ir varškės apkepas
Moliūgo sudėtyje yra triptofano, kuris žmogaus organizme yra paverčiamas į serotoniną, vadinamą geros nuotaikos hormonu. Būtent todėl reguliarus moliūgų valgymas gali pagerinti nuotaiką ir miego kokybę. Triptofanas mūsų organizmui ypatingai svarbus šaltuoju metų laiku, kada dienos tampa gerokai trumpesnės, ir dažniau skundžiamasi prasta nuotaika. Tad kepkime iš moliūgo pyragus, apkepus bei virkime košes ir sriubas.
Ingredientai
- 500 g varškės
- 400 g moliūgo
- 4 vnt. kiaušinių
- 2 v. š. lydyto sviesto
- 2 v. š. avižų sėlenų
- 1 žiupsn. druskos
Gaminimo žingsniai
- Moliūgą sutarkuojame stambia trintuve.
- Varškę su kiaušiniais, ištirpintu sviestu ir druska sutriname iki vientisos masės
- Suberiame sėlenas ir sutarkuotą moliūgą.
- Gautą masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
- Apkepą valgome su natūraliu jogurtu.Recepto autorė: Jovita Dab