fbpx

sotus Moliūgų ir varškės apkepas

Sotus moliūgų ir varškės apkepas

Vaida Kurpienė
Moliūgo sudėtyje yra triptofano, kuris žmogaus organizme yra paverčiamas į serotoniną, vadinamą geros nuotaikos hormonu. Būtent todėl reguliarus moliūgų valgymas gali pagerinti nuotaiką ir miego kokybę. Triptofanas mūsų organizmui ypatingai svarbus šaltuoju metų laiku, kada dienos tampa gerokai trumpesnės, ir dažniau skundžiamasi prasta nuotaika. Tad kepkime iš moliūgo pyragus, apkepus bei virkime košes ir sriubas.
Pasiruošimas 15 minutes
Gaminimas 45 minutes
Iš viso 1 hour
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
6 porcijos

Ingredientai
  

  • 500 g varškės
  • 400 g moliūgo
  • 4 vnt. kiaušinių
  • 2 v. š. lydyto sviesto
  • 2 v. š. avižų sėlenų
  • 1 žiupsn. druskos

Gaminimo žingsniai
 

  • Moliūgą sutarkuojame stambia trintuve.
  • Varškę su kiaušiniais, ištirpintu sviestu ir druska sutriname iki vientisos masės
  • Suberiame sėlenas ir sutarkuotą moliūgą.
  • Gautą masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.
  • Apkepą valgome su natūraliu jogurtu.
    Recepto autorė: Jovita Dab
Daržovės, Nuo 1 metų, Pieno produktai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba