fbpx

Naminis pomidorų padažas vaikams

Naminis pomidorų padažas vaikams

Naminis pomidorų padažas vaikams

Vaida Kurpienė
Termiškai apdoroti pomidorai turi puikiai pasisavinamo likopeno, stipraus antioksidanto. Pasiruošti vaikišką pomidorų padažą lengva.
Pasiruošimas 15 min
Gaminimas 20 min
Garnyras

Ingredientai
  

  • 1/2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1/2 svogūno mažo, smulkiai sukapoto
  • 450 g pomidorų šviežių prinokusių

Gaminimo žingsniai
 

  • Pasiruoškite pomidorus: nulupkite odeles, pašalinkite sėklas su skysčiu ir smulkiai supjaustykite. Patarimas, kaip nulupti pomidorų odeles, jei neturite specialaus skustuko. Sudėkite pomidorus į dubenį ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Atsargiai smeikite į pomidorą šakute ir vos užkabinus peiliu odelė lengvai pati atsiskirs.
  • Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Jame švelniai pakepinkite svgūnus apie 5 min.
  • Sudėkite pomidorus ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir kaitinkite neuždengę apie 10 minučių arba kol suminkštės.
  • Naudokite padažą iškart arba vėliau. Šaldytuve padažas išsilaiko 2-3 dienas.
Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą