fbpx

Naminis pomidorų padažas vaikams

Termiškai apdoroti pomidorai turi puikiai pasisavinamo likopeno, stipraus antioksidanto. Pasiruošti vaikišką pomidorų padažą lengva.

200 g pomidorų padažo išeina iš:

  • ½ v.š. alyvuogių aliejaus
  • ½ mažo svogūno, smulkiai sukapoto
  • 450 g šviežių prinokusių pomidorų
  1. Pasiruoškite pomidorus: nulupkite odeles, pašalinkite sėklas su skysčiu ir smulkiai supjaustykite. Patarimas, kaip nulupti pomidorų odeles, jei neturite specialaus skustuko. Sudėkite pomidorus į dubenį ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Atsargiai smeikite į pomidorą šakute ir vos užkabinus peiliu odelė lengvai pati atsiskirs.
  2. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Jame švelniai pakepinkite svgūnus apie 5 min.
  3. Sudėkite pomidorus ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir kaitinkite neuždengę apie 10 minučių arba kol suminkštės.
  4. Naudokite padažą iškart arba vėliau. Šaldytuve padažas išsilaiko 2-3 dienas.

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment