fbpx

Desertas: trupininis avižinių dribsnių apkepas su riešutais ir vaisių tyre

Augalinė mityba/Be glitimo/Kruopos/Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų

Desertas: trupininis avižinių dribsnių apkepas su riešutais ir vaisių tyre

Avižose yra betagliukanų – natūralių polisacharidų, kurie stimuliuoja imuninę sistemą ir stiprina apsauginius organizmo mechanizmus. Jūsų mažylio imunitetas dar tik formuojasi, tad jam reikia visos įmanomos pagalbos iš šalies.

Avižoms į kompaniją puikiai tinka migdolai. Jie demonstruoja įspūdingą vitaminų, makro ir mikro elementų arsenalą: vitaminas antioksidantas E, riboflavinas (B2), reikalingas normaliam organizmo augimui, odos ir gleivinių funkcijoms užtikrinti. Taip pat juose yra manganas, dalyvaujantis maisto medžiagų apykaitoje, magnis, fosforas, kalcis, geležis, kalis.

3-4 porcijoms avižų apkepo:

  • 50 g avižinių miltų, juos galima keisti pilno grūdo miltais.
  • 40 g lydyto sviesto arba kokoso aliejaus
  • 30 g pilno grūdo avižinių dribsnių
  • 20 g maltų migdolų, be odelių
  • 1 v. š. nerafinuoto cukraus galima keisti vienu sunokusiu bananu
  • 2 lašai vanilės esencijos
  • 400 ml šviežiai paruoštos saldžių vaisių tyrės

Gaminame avižų apkepą:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.
  2. Persijokite miltus į dubenį, kuriame planuojate gaminti. Trinkite sviestą į miltus tarp pirštų tol, kol suformuosite trupinius. Tada pridėkite avižas, riešutus, cukrų ar trintą bananą ir vanilės esenciją. Gerai išmaišykite.
  3. Sutrinkite šviežiai sutrintus saldžius vaisius ir supilkite ją į kepimo indą ir ant viršaus lygiai paskleiskite trupinių mišinį.
  4. Kepkite orkaitėje 25-30 minučių kol viršus gražiai apskrus. Atvėsinkite ir išdalinkite porcijomis.

 

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment