fbpx

Trupininis avižinių dribsnių apkepas su riešutais ir vaisių tyre

Be glitimo/Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų/Vaikams nuo 7 metų

Trupininis avižinių dribsnių apkepas su riešutais ir vaisių tyre

Trupininis avižinių dribsnių apkepas su riešutais ir vaisių tyre

Vaida Kurpienė
Avižose yra betagliukanų – natūralių polisacharidų, kurie stimuliuoja imuninę sistemą ir stiprina apsauginius organizmo mechanizmus. Jūsų mažylio imunitetas dar tik formuojasi, tad jam reikia visos įmanomos pagalbos iš šalies.
Avižoms į kompaniją puikiai tinka migdolai. Jie demonstruoja įspūdingą vitaminų, makro ir mikro elementų arsenalą: vitaminas antioksidantas E, riboflavinas (B2), reikalingas normaliam organizmo augimui, odos ir gleivinių funkcijoms užtikrinti. Taip pat juose yra manganas, dalyvaujantis maisto medžiagų apykaitoje, magnis, fosforas, kalcis, geležis, kalis.
Desertai
Europietiška

Ingredientai
  

  • 50 g avižinių miltų juos galima keisti pilno grūdo miltais
  • 40 g lydyto sviesto arba kokoso aliejaus
  • 30 g pilno grūdo avižinių dribsnių
  • 20 g migdolų maltų , be odelių
  • 1 v. š. nerafinuoto cukraus galima keisti vienu sunokusiu bananu
  • 2 lašai vanilės esencijos
  • 400 ml šviežiai paruoštos saldžių vaisių tyrės

Gaminimo žingsniai
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.
  • Persijokite miltus į dubenį, kuriame planuojate gaminti. Trinkite sviestą į miltus tarp pirštų tol, kol suformuosite trupinius. Tada pridėkite avižas, riešutus, cukrų ar trintą bananą ir vanilės esenciją. Gerai išmaišykite.
  • Sutrinkite šviežiai sutrintus saldžius vaisius ir supilkite ją į kepimo indą ir ant viršaus lygiai paskleiskite trupinių mišinį.
  • Kepkite orkaitėje 25-30 minučių kol viršus gražiai apskrus.
  • Atvėsinkite ir išdalinkite porcijomis.
Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą