Augalinė mityba/Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 3 metų
Morkų apkepas su saulėgrąžų ir moliūgo sėklomis
Morkų apkepas su saulėgrąžų ir moliūgo sėklomis
Apkepas iškepa drėgnas ir kvapnus, o jį valgome su šviežiomis daržovėmis ar raudongūžio kopūsto salotomis.
Ingredientai
- 450 g morkų tarkuotų
- 80 g saulėgrąžų lukštentų
- 80 g moliūgo sėklų
- 4 v. š. natūralaus jogurto
- 2 v. š. ispaninio šalavijo sėklų chia
- 6 skiltelių česnako
- 1 v. š. lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Ispaninio šalavijo sėklas sumaišome su jogurtu ir paliekame išbrinkti 15 minučių.
- Morkas sutarkuojame stambia trintuve.
- Pašildome keptuvėje ant lydyto sviesto kartu su smulkintu česnaku ir prieskoniais apie 2 minutes.
- Morkas sudedame į smulkintuvą (blenderį) ir susmulkiname, bet nepadarome tyrės.
- Moliūgo ir saulėgrąžų sėklas įdedame į smulkintuvą (blenderį) ir susmulkiname, kad gautume rūpius trupinius.
- Sėklų trupinių masę sumaišome su paruoštomis morkomis.
- Gautą masę dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, o apkepą uždengiame kepimo popieriumi iš viršaus.
- Kepame 170 C orkaitėje apie 20 minučių. Tada atidengiame apkepą ir dar kepame 5 minutes, kol jis gražiai apskrus.Recepto autorė Donata Vaišnoraitė