Be pieno/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų/Žuvis
Skumbrė orkaitėje su „Salsa Verde“ padažu
![](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2021/07/zuvis_kepta_skumbre-kepta-su„salsa-verde-padazu_sabinasate_202106-e1666960261182.jpg)
![](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2021/07/zuvis_kepta_skumbre-kepta-su„salsa-verde-padazu_sabinasate_202106-e1666960261182-500x500.jpg)
Skumbrė orkaitėje su „Salsa Verde“ padažu
Skumbrė yra karališka žuvis, na ne kitaip! Tokio turtingo skonio, skani visaip ruošta, bet tiesiog ypatingai skani kepta orkaitėje. Druska, pipirai, citrinos griežinėliai – nieko daugiau ir nereikia.
Ingredientai
- 2 vnt. skumbrių
- 0,5 vnt. citrinos
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Padažui:
- 50 g petražolių
- 4-5 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1,5 v. š. citrinos sulčių
- 4 vnt. ančiuvų filė
- 4 a. š. kaparėlių
- 2 skiltelių česnako
- pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Žuvis nuvalome, nuplauname ir nusausiname. Aštriu peiliu jas įpjauname keletą kartų išilgai.
- Skumbres iš vidaus ir iš išorės įtriname druska, pipirais.
- Į kiekvieną įpjovą įdedame po ploną citrinos griežinėlį.
- Dedame į stiklinį kepimo indą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
- Padažui skirtus ingredientus sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
- Iškepusią žuvį, valgome su padažu ir šviežiomis daržovėmis.Recepto autorė Sabina Sate