fbpx

Skumbrė orkaitėje su „Salsa Verde“ padažu

Be pieno/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų/Žuvis

Skumbrė orkaitėje su „Salsa Verde“ padažu

Skumbrė orkaitėje su „Salsa Verde“ padažu

Vaida Kurpienė
Skumbrė yra karališka žuvis, na ne kitaip! Tokio turtingo skonio, skani visaip ruošta, bet tiesiog ypatingai skani kepta orkaitėje. Druska, pipirai, citrinos griežinėliai – nieko daugiau ir nereikia.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 35 min
Iš viso 45 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
3 porcijos

Ingredientai
  

  • 2 vnt. skumbrių
  • 0,5 vnt. citrinos
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Padažui:

  • 50 g petražolių
  • 4-5 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1,5 v. š. citrinos sulčių
  • 4 vnt. ančiuvų filė
  • 4 a. š. kaparėlių
  • 2 skiltelių česnako
  • pipirų pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Žuvis nuvalome, nuplauname ir nusausiname. Aštriu peiliu jas įpjauname keletą kartų išilgai.
  • Skumbres iš vidaus ir iš išorės įtriname druska, pipirais.
  • Į kiekvieną įpjovą įdedame po ploną citrinos griežinėlį.
  • Dedame į stiklinį kepimo indą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
  • Padažui skirtus ingredientus sudedame į smulkintuvą ir sutriname iki vientisos konsistencijos.
  • Iškepusią žuvį, valgome su padažu ir šviežiomis daržovėmis.
    Recepto autorė Sabina Sate
Nuo 1 metų, Žuvis

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą