Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų/Žuvis
Lašišos ir menkės maltinukai su svogūnų laiškais
![](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2021/08/zuvis_kepta_zuvies-maltinukai_sabinasate_202106-e1663155918635.jpg)
![](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2021/08/zuvis_kepta_zuvies-maltinukai_sabinasate_202106-e1663155918635-500x500.jpg)
Lašišos ir menkės maltinukai su svogūnų laiškais
Siūlome pasigaminti lašišos ir menkės maltinukus, kuriems bus neabejingi ir maži, ir dideli valgytojai. Jie puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei.
Ingredientai
- 200 g lašišos filė
- 80 g menkės filė
- 1 kiaušinio
- saujos svogūnų laiškų
- 6 g kokosų aliejaus
- 4 g kalendros lapų
- 4 g pankolio lapų
- 0,5 a.š. citrinos žievelės
- druskos pagal skonį
- juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Žuvį sumalame iki faršo.
- Įdedame išplaktą kiaušinį.
- Sudedame sumulkintus žalumynus, pagardiname prieskoniais ir tarkuota citrinos žievelė ir viską išmaišome.
- Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuojame maltinukus.
- Kepame keptuvėje, įkaitintame kokosų aliejuje iš abiejų pusių.Recepto autorė Sabina Sate