fbpx

Keksiukai su avižiniais, migdolų ir grikių miltais

Be pieno/Priešpiečių dėžutė/Receptai/Užkandžiai/Vaikams nuo 1 metų

Keksiukai su avižiniais, migdolų ir grikių miltais

Keksiukai su avižiniais, migdolų ir grikių miltais

Vaida Kurpienė
Keksiukai –  be galo maistingi ir sotūs, tiks kaip desertas ir pasiimti į kelionę ar tiesiog  priešpiečiams.
Pasiruošimas 15 min
Gaminimas 25 min
Iš viso 40 min
Desertai, Priešpiečių dėžutė, Užkandžiai
Europietiška
12 porcijos

Ingredientai
  

  • 200 g avižinių miltų viso grūdo
  • 200 g migdolų miltų
  • 3 bananų didelių
  • 170 g grikių miltų
  • 100 g juodojo šokolado
  • 100 ml kokosų pieno
  • 6 v.š. kokosų aliejaus
  • 4 v.š. klevų sirupo
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 0,5 a.š. vanilės ekstrakto
  • 0,5 a.š. cinamono
  • 1 žiupsn. druskos

Gaminimo žingsniai
 

  • Bananus sutriname smulkintuvu (blenderiu) iki vientisos konsistencijos.
  • Į bananų masę įpilame kokosų pieną ir aliejų, citrinos sultis, klevų sirupą, vanilės ekstraktą, cinamoną ir išmaišome.
  • Suberiame visų rūšių miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišome.
  • Į gautą tešlą įmaišome pusę ištirpinto juodojo šokolado.
  • Masę dedame į kepimo formeles ir kepame 190 C orkaitėje apie 25 minutes.
  • Ant atvėsusių keksiukų užpilame likusią dalį tirpinto šokolado.
    Recepto autorė Julija Ivanauskienė
Be pieno, Nuo 1 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Komentarai

  1. Diana

    Ar tikrai kepimo temperatūra 90 laipsnių?

    Reply
    1. vaikmityba.lt

      Sveiki, dėkojame už pastabumą. Pataisėme, kepimo temperatūra 190 C. 🙂

      Reply

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą