Be glitimo/Pieno produktai/Priešpiečių dėžutė/Receptai/Vaikams nuo 7 metų
Moliūgo ir varškės apkepas
Moliūgo ir varškės apkepas
Taupumas – gera savybė, tad jei skobiame moliūgus, jų minkštimą panaudokime gardžiam apkepui. Siūlau išsikepti daugiau, galėsite pasiimti į kelionę, nereikės degalinėse stoti, tad ir sutaupysite ir skaniai, sočiai pavalgysite.
Ingredientai
- 500 g varškės
- 400 g moliūgo
- 4 kiaušinių
- 2 v.š. avižų sėlenų, tinka ir gysločio luobelės
- 2 v.š. lydyto sviesto
- ciberžolės, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- sezamo sėklų pagal skonį (nebūtina)
Gaminimo žingsniai
- Moliūgą sutarkuojame, sudedame likusius ingredientus ir gerai išmaišome.
- Kepimo indą klojame sviestiniu popieriumi ir pilame tešlą. Kepame orkaitėje apie 45 min. Apkepą galima apibarstyti sezamo sėklomis.
- Gardu valgyti su natūraliu jogurtu arba pasūdyta grietine.Recepto ir nuotraukos autorė Gintė Lan.