fbpx

Moliūgo ir varškės apkepas

Moliugo-ir-varskes-apkepas

Moliūgo ir varškės apkepas

Vaida Kurpienė
Taupumas – gera savybė, tad jei skobiame moliūgus, jų minkštimą panaudokime gardžiam apkepui. Siūlau išsikepti daugiau, galėsite pasiimti į kelionę, nereikės degalinėse stoti, tad ir sutaupysite ir skaniai, sočiai pavalgysite.
Pasiruošimas 10 minutes
Gaminimas 45 minutes
Iš viso 55 minutes
Pagrindinis patiekalas, Priešpiečių dėžutė
Europietiška
6 porcijos

Ingredientai
  

  • 500 g varškės
  • 400 g moliūgo
  • 4 kiaušinių
  • 2 v.š. avižų sėlenų, tinka ir gysločio luobelės
  • 2 v.š. lydyto sviesto
  • ciberžolės, pagal skonį
  • druskos, pagal skonį
  • sezamo sėklų pagal skonį (nebūtina)

Gaminimo žingsniai
 

  • Moliūgą sutarkuojame, sudedame likusius ingredientus ir gerai išmaišome.
  • Kepimo indą klojame sviestiniu popieriumi ir pilame tešlą. Kepame orkaitėje apie 45 min. Apkepą galima apibarstyti sezamo sėklomis.
  • Gardu valgyti su natūraliu jogurtu arba pasūdyta grietine.
    Recepto ir nuotraukos autorė Gintė Lan.
Nuo 7 metų, Pieno produktai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba