Mažieji estetai ir kodėl mažiau yra skaniau?
Desertų grožis
Kuo vaikai mažesni, tuo svarbesnė maisto pateikimo estetika. Tie patys vaisiai gražiai supjaustyti ir sudėlioti lėkštutėje atrodys žymiai skaniau. Vaisius galima supjaustyti plonomis riekelėmis ir išspausti sausainių formelėmis širdutes, žvaigždutes, gėlytes. Taip galima pateikti ir daržoves.
Beje, vienas seniausių desertų – tai šviežias agurkas su medumi. Bet reikia atsiminti, kad vaikams iki 3 metų medaus nerekomenduoja, toks desertas tinka vyresniems.
Mažiau yra skaniau
Mano dukra susigrūsdavo visą šokolado gabaliuką ir čiaumodavo pilna burna, kol pamažu išmokiau mėgautis desertu valgant jį mažais kąsneliais, mažais gabalėliais. Man prireikė pusės metų, kad dukrytei susiformuotų toks įprotis.
Jeigu desertui renkatės džiovintus vaisius, geriau pirkite mažiau, bet brangesnių. Brangesni bus švaresni, jei supakuoti vakuuminėse pakuotėse, tikėtina, kad jie mažiau supurkšti įvairiais chemikalais, stipriai apdoroti sulfitais. Džiovintų vaisių negalima valgyti saujomis, net ir močiutės sodo džiovintų obuolių. Džiovinti vaisiai ne tik labai kaloringi, bet ir iš organizmo „paima skysčius“, sunkiai virškinami. Perdozavus gali pūsti pilvą, skaudėti skrandį. Be to, džiovintus vaisius reikia gerai sukramtyti.