Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Lietiniai iš speltos miltų
Vaida Kurpienė
Dauguma vaikų mėgsta lietinius blynus. Juos galima susukti, sulankstyti į vokelį ar palikti galimybę pačiam vaikui sukurti savą lietinių pateikimo variantą.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
15
minutes
min
Gaminimas
25
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
Ingredientai
150
g
vandens
50
g
pilno grūdo speltos miltų
15
g
tapijokos miltų
jie naudojami vietoje kiaušinių
6
g
nerafinuoto cukraus
arba kito cukraus pakaitalo išskyrus medų, nes jis netinka kepimui.
0,3
g
druskos
smulkios, geriausia natūralios
5
g
šalto spaudimo aliejaus
kepimui, geriausiai kokoso
Gaminimo žingsniai
Vandenyje ištirpiname cukrų ar jo pakaitalą ir druską.
Suberiame miltus ir gerai išmaišome tešlą.
Tuomet įpilame riebalų ir dar kartą išmaišome.
Kepame keptuvėje, šiek tiek pateptoje kokoso aliejumi.
Patarimas
Į lietinius galima įvynioti įvairių įdarų: sveiką špinatų įdarą (receptas) arba morkų (receptas).
Receptas iš
https://www.livinn.lt/
---
Be pieno, Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų