fbpx

Raudonųjų lęšių maltinukai su kepintomis morkomis

Ankštiniai/Kūdikiams nuo 8 mėn./Pagrindinis patiekalas/Receptai

Raudonųjų lęšių maltinukai su kepintomis morkomis

Raudonųjų lęšių maltinukai su kepintomis morkomis

Vaida Kurpienė
Lęšius rekomenduojama valgyti sergantiesiems širdies ir kraujagyslių ligomis, diabetu, taip pat tiems, kurie skundžiasi virškinimo problemomis. Juose gausu ląstelienos ir beveik nėra riebalų.
Pasiruošimas 25 min
Gaminimas 15 min
Iš viso 40 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
2 porcijos

Ingredientai
  

  • 80 g lęšių raudonųjų, virtų
  • 50 g morkų
  • 1 kiaušinio
  • 30 g svogūno
  • 1 v.š. lydyto sviesto
  • 1 v.š. miltų pilno grūdo
  • 1 žiupsn. kumino
  • 1 žiupsn. druskos

Gaminimo žingsniai
 

  • Morką sutarkuojame.
  • Svogūną susmulkiname.
  • Daržoves kartu pakepame ant lydyto sviesto.
  • Virtus lęšius sutriname.
  • Sumaišome trintus lęšius, kepintas daržoves, kiaušinį, miltus ir prieskonius.
  • Suformuojame mažus kepsnelius ir lėtai kepame ant lydyto sviesto, kol apskrunda iki auksinės spalvos.
    Recepto autorė Vanda Unčiūrienė
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą