Ankštiniai/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Raudonųjų lęšių maltinukai su kepintomis morkomis
![](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2021/08/3-7-metu-meniu_lesiai_raudonuju-lesiu-maltinukai_vandaunciuriene_202006-e1666959533854.jpg)
![](https://vaikumityba.lt/wp-content/uploads/2021/08/3-7-metu-meniu_lesiai_raudonuju-lesiu-maltinukai_vandaunciuriene_202006-e1666959533854-500x500.jpg)
Raudonųjų lęšių maltinukai su kepintomis morkomis
Lęšius rekomenduojama valgyti sergantiesiems širdies ir kraujagyslių ligomis, diabetu, taip pat tiems, kurie skundžiasi virškinimo problemomis. Juose gausu ląstelienos ir beveik nėra riebalų.
Ingredientai
- 80 g lęšių raudonųjų, virtų
- 50 g morkų
- 1 kiaušinio
- 30 g svogūno
- 1 v.š. lydyto sviesto
- 1 v.š. miltų pilno grūdo
- 1 žiupsn. kumino
- 1 žiupsn. druskos
Gaminimo žingsniai
- Morką sutarkuojame.
- Svogūną susmulkiname.
- Daržoves kartu pakepame ant lydyto sviesto.
- Virtus lęšius sutriname.
- Sumaišome trintus lęšius, kepintas daržoves, kiaušinį, miltus ir prieskonius.
- Suformuojame mažus kepsnelius ir lėtai kepame ant lydyto sviesto, kol apskrunda iki auksinės spalvos.Recepto autorė Vanda Unčiūrienė