fbpx

Burokėlių, raugintų kopūstų ir pupelių salotos

Ankštiniai/Augalinė mityba/Daržovės/Kūdikiams nuo 8 mėn./Receptai/Salotos

Burokėlių, raugintų kopūstų ir pupelių salotos

Burokėlių, raugintų kopūstų ir pupelių salotos

Vaida Kurpienė
Siūlome pagaminti salotas su raugintais kopūstais. Juose yra daug probiotinių bakterijų ir didelis kiekis vitamino C, taip pat vitamino K, B6, folio rūgšties ir mineralų, tokių kaip kalcis, kalis, geležis, fosforas, natris ir magnis.
Pasiruošimas 10 min
Gaminimas 1 hr
Iš viso 1 hr 10 min
Salotos
Europietiška
1 porcijos

Ingredientai
  

  • 100 g burokėlių
  • 100 g raugintų kopūstų
  • 50 g pupelių
  • 1 a. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Pupeles užmerkiame vandenyje nakčiai, kad išbrinktų.
  • Išbrinkusias pupeles praplauname ir sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame, kol suminkštės.
  • Šviežius burokėlius (galima ir virtus) sutarkuojame smulkia trintuve šiaudeliais ir sumaišome su raugintais kopūstais.
  • Atvėsusias pupeles sumaišome su burokėliais ir raugintais kopūstais ir pagardiname druska, pipirais bei alyvuogių aliejumi.
    Recepto autorė Vaiva Pumputienė
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 1 metų, Šviežios daržovės

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą