Grikių duona be glitimo, pieno produktų bei cukraus
Vaida Kurpienė
Dauguma vaikų, jei galėtų visada valgytų tą patį. Kad jų mityba būtų įvairi reikia nustatyti tam tikras taisykles, o kartais ir pagudrauti. Rašo Giedrė Renevė, kuri atsiuntė receptą. Autorė, rašo: "Mano keturmetis turbūt kas rytą galėtų valgyti skrudintų grikių košę su sviestu, bet juk nekepinti (žali) - sveikiau! Jei mėgsta tik kepintus grikius – pasiūlykite nekepintus (žalius) duonos pavidalu. Svarbu viską sumalti iki vienalytės konsistencijos, kad nesimatytų žaliųjų grikių, paslepiu juos duonoje ir valgo skaniai sumuštinius su sviestu ir fermentiniu sūriu, o kitą - su sviestu ir sūdyta lašiša. Net 9 mėnesių mažylei pačiupus šią duoną nuo stalo, jaučiuosi rami. O ir dukrytė pasičepsėdama ragauja."Tikimės patiks ir jūsiškiams.
nubrauktą arbatinį šaukštelįdruskosJei ragaus kūdikiai tada dar mažiau galima dėti ar visai nedėti.
Mėgstamų sėklų papuošimuikūdikiams neberti
riebalųkepimo formos patepimui
Gaminimo žingsniai
Vakare užmerkiame grikius kambario temperatūros vandenyje. Prasidės dygimo procesas, suirs dalis fitino rūgščių, trukdančių įsisavinti ir atsiras daugiau antioksidantų.
Ryte praskalaujame.
Dedame į smulkintuvą, sumalame iki vienalytės konsistencijos.
Gardiname druska, kmynais, mėgstamomis sėklomis.
Pilame į riebalais išteptą formą, kepame +180 C temperatūroje apie 50 minučių, nors stebėkite ir pagal savo orkaitę.
--- Be pieno, Kruopos, Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų