Be glitimo/Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 1 metų/Vaikams nuo 3 metų/Vaikams nuo 7 metų
Trupininis avižinių dribsnių apkepas su riešutais
Trupininis avižinių dribsnių apkepas su riešutais
Avižose yra betagliukanų – natūralių polisacharidų, kurie stimuliuoja imuninę sistemą ir stiprina apsauginius organizmo mechanizmus. Jūsų mažylio imunitetas dar tik formuojasi, tad jam reikia visos įmanomos pagalbos iš šalies.Avižoms į kompaniją puikiai tinka migdolai. Jie demonstruoja įspūdingą vitaminų, makro ir mikro elementų arsenalą: vitaminas antioksidantas E, riboflavinas (B2), reikalingas normaliam organizmo augimui, odos ir gleivinių funkcijoms užtikrinti. Taip pat juose yra manganas, dalyvaujantis maisto medžiagų apykaitoje, magnis, fosforas, kalcis, geležis, kalis.
Ingredientai
- 50 g avižinių miltų juos galima keisti pilno grūdo miltais
- 40 g lydyto sviesto arba kokoso aliejaus
- 30 g pilno grūdo avižinių dribsnių
- 20 g migdolų maltų , be odelių
- 1 v. š. nerafinuoto cukraus galima keisti vienu sunokusiu bananu
- 2 lašai vanilės esencijos
- 400 ml šviežiai paruoštos saldžių vaisių tyrės
Gaminimo žingsniai
- Įkaitinkite orkaitę iki 175°C.
- Persijokite miltus į dubenį, kuriame planuojate gaminti. Trinkite sviestą į miltus tarp pirštų tol, kol suformuosite trupinius. Tada pridėkite avižas, riešutus, cukrų ar trintą bananą ir vanilės esenciją. Gerai išmaišykite.
- Sutrinkite šviežiai sutrintus saldžius vaisius ir supilkite ją į kepimo indą ir ant viršaus lygiai paskleiskite trupinių mišinį.
- Kepkite orkaitėje 25-30 minučių kol viršus gražiai apskrus.
- Atvėsinkite ir išdalinkite porcijomis.