fbpx

Žaliųjų žirnelių sriuba

Ankštiniai/Daržovės/Receptai

Žaliųjų žirnelių sriuba

Puikūs augalinių baltymų ir geležies kupini pietūs ar vakarienė. Tinka visiems, bet ypač tiems, kurie nemėgsta mėsos. 


Jums Reikės:
 
✔️ 100 g šaldytų smulkintų špinatų 
✔️ 200 g žaliųjų žirnelių. 
✔️ Druskos pagal skonį
✔️ Būtina įdėti riebalų: tinka grietinė, grietinėlė, augalinė grietinėlė. Taip pat variantas špinatus prieš sumalant lengvai patroškinti svieste. 
 

Žirnelius užpilkite vandeniu, kad vos vos apsemtų, kartu dėkite špinatus. Kai špinatai ir žirneliai užverda ir dar tris minutes paverda, pilkite juos į kokteilinę kartu su druska. Smulkinkite iki vientisos konsistencijos.
 
 Gardinkite
– Nesmulkintais žirneliais.
– Lengvai kepintomis sėklomis.
– Viso grūdo duonos skrebučiais. 
 
Galima užbalinti augaline grietinėle, jei vaikui trūksta geležies ir/ar žemas hemoglobinas pieno produktai šiuo atveju netiktų, nes trukdytų pasisavinti geležį.
Jei vaikas tokios bėdos neturi, rinkkitės ir pieno produktus. Sviestas tinka visais atvejais.

Skanaus! ?

Receptu ir nuotrauka pasidalino Giedrė Renevė

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą