fbpx

Cukinijų apkepas su morkomis ir kietuoju sūriu

Daržovės/Kūdikiams nuo 8 mėn./Pagrindinis patiekalas/Receptai

Cukinijų apkepas su morkomis ir kietuoju sūriu

Cukinijų apkepas su morkomis ir kietuoju sūriu  

Vaida Kurpienė
Cukinija išsiskiria dviejų mineralų – mangano bei vario – gausa. Varis padeda raudonųjų ląstelių gamybai, reguliuoja kraujospūdį, aktyvina imuninę sistemą, užtikrina kaulų, jungiamojo audinio vystymąsi bei palaikymą. Manganas yra mikroelementas, kurio mūsų organizmui reikia mažais kiekiais. Tačiau, ši medžiaga būtina normaliam smegenų, nervų sistemos ir daugelio fermentinių sistemų darbui.
Pasiruošimas 15 min
Gaminimas 40 min
Iš viso 55 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
4 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 cukinijos didesnės
  • 2 morkų
  • 2 kiaušinių
  • 40 g kietojo sūrio
  • 1 v.š. avižų miltų
  • 1 saujos krapų
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Cukiniją sutarkuojame stambia trintuve ir cukiniją, šiek tiek pasūdome.
  • Susidariusį skystį nusunkiame.
  • Taip pat sutarkuojame stambia trintuve ir morką.
  • Sumaišome tarkuotas daržoves, įpilame išplaktus kiaušinius, suberiame avižų miltus, sūrį ir smulkintus krapus.
  • Gautą masę sukrečiame į lydytu sviestu pateptą kepimo formą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
    Recepto autorė Kristina Valaitienė
Daržovės, Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą