Augalinė mityba/Be glitimo/Be pieno/Receptai/Saldumynai/Vaikams nuo 7 metų
Avižiniai sausainiai su sėklomis
Avižiniai sausainiai su sėklomis
Avižos naudingos dėl savo cheminės sudėties. Jose gausu daug svarbių žmogui mineralų ir vitaminų. Tai kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P.
Ingredientai
- 2 bananų, gerai sunokusių
- 90 g avižinių dribsnių, viso grūdo
- saulėgrąžų sėklų, pagal skonį (galima dėti ir smulkintų riešutų ar kitų sėklų)
Gaminimo žingsniai
- Bananus sutriname ir visus ingredientus sumaišome.
- Suformuojame norimo dydžio sausainiukus. Kepame 170 laipsnių orkaitėje apie 20 minRecepto ir nuotraukos autorė Laura Vaisietaitė-Bogdanovič.