fbpx

Avižiniai sausainiai su sėklomis

Aviziniai-sausainiai-su-seklomis

Avižiniai sausainiai su sėklomis

Vaida Kurpienė
Avižos naudingos dėl savo cheminės sudėties. Jose gausu daug svarbių žmogui mineralų ir vitaminų. Tai kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P.
Pasiruošimas 10 minutes
Gaminimas 30 minutes
Iš viso 40 minutes
Desertai
Europietiška
6 porcijos

Ingredientai
  

  • 2 bananų, gerai sunokusių
  • 90 g avižinių dribsnių, viso grūdo
  • saulėgrąžų sėklų, pagal skonį (galima dėti ir smulkintų riešutų ar kitų sėklų)

Gaminimo žingsniai
 

  • Bananus sutriname ir visus ingredientus sumaišome.
  • Suformuojame norimo dydžio sausainiukus. Kepame 170 laipsnių orkaitėje apie 20 min
    Recepto ir nuotraukos autorė Laura Vaisietaitė-Bogdanovič.
Be pieno, Nuo 7 metų, Vaisiai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba