Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Avižiniai sausainiai su sėklomis
Vaida Kurpienė
Avižos naudingos dėl savo cheminės sudėties. Jose gausu daug svarbių žmogui mineralų ir vitaminų. Tai kalis, fosforas, magnis, cinkas, chromas, kobaltas, geležis, fluoras, jodas, vitaminai A, E, B1, B2, B6, P.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
10
minutes
min
Gaminimas
30
minutes
min
Iš viso
40
minutes
min
Desertai
Europietiška
6
porcijos
Ingredientai
2
bananų,
gerai sunokusių
90
g
avižinių dribsnių,
viso grūdo
saulėgrąžų sėklų,
pagal skonį (galima dėti ir smulkintų riešutų ar kitų sėklų)
Gaminimo žingsniai
Bananus sutriname ir visus ingredientus sumaišome.
Suformuojame norimo dydžio sausainiukus. Kepame 170 laipsnių orkaitėje apie 20 min
Recepto ir nuotraukos autorė Laura Vaisietaitė-Bogdanovič.
---
Be pieno, Nuo 7 metų, Vaisiai