fbpx

Avinžirnių miltų lietiniai su morkų įdaru

Avinžirnių miltų lietiniai su morkų įdaru

Vaida Kurpienė
Avinžirniuose gausu maistinių skaidulų (100 g virtų avinžirnių yra net 30% rekomenduojamos paros normos). Daugumos žmonių mityboje vis dar trūksta maistinių skaidulų, dėl to jie susiduria su įvairiomis virškinimo problemomis ir sunkumais. Skaidulos lengvina virškinimą, padėdamos greičiau pernešti maistą per virškinamąjį traktą.
Pasiruošimas 15 minutes
Gaminimas 1 hour 25 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
3 porcijos

Ingredientai
  

  • 300 ml vandens
  • 150 g avinžirnių miltų
  • saujos  kalendros tinka ir kiti mėgstami žalumynai
  •  v.š. alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 2 morkų
  • 0,5 poro
  • 5 pievagrybių
  • 2 skiltelių  česnako
  • druskos  pagal skonį
  • pipirų  pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Lietiniams skirtus produktus sumaišome kartu ir leidžiame masei pastovėti 30-60 minučių.
  • Kepame lietinius ant mažos ugnies su alyvuogių aliejumi.
  • Įdarui susmulkiname daržoves ir pievagrybius.
  • Visas daržoves patroškiname bei pagardiname druska ir pipirais.
  • Paruoštą įdarą dedame ant lietinių ir susukame tik iškepus lietiniui, jeigu tai darysite po to – blynas sutrūks, nes šie miltai nėra tokie elastingi, kaip paprasti.
    Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė
Ankštiniai, Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba