Ankštiniai/Be glitimo/Be pieno/Daržovės/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Avinžirnių miltų lietiniai su morkų įdaru
Avinžirnių miltų lietiniai su morkų įdaru
Avinžirniuose gausu maistinių skaidulų (100 g virtų avinžirnių yra net 30% rekomenduojamos paros normos). Daugumos žmonių mityboje vis dar trūksta maistinių skaidulų, dėl to jie susiduria su įvairiomis virškinimo problemomis ir sunkumais. Skaidulos lengvina virškinimą, padėdamos greičiau pernešti maistą per virškinamąjį traktą.
Ingredientai
- 300 ml vandens
- 150 g avinžirnių miltų
- saujos kalendros tinka ir kiti mėgstami žalumynai
- v.š. alyvuogių aliejaus
Įdarui:
- 2 morkų
- 0,5 poro
- 5 pievagrybių
- 2 skiltelių česnako
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Lietiniams skirtus produktus sumaišome kartu ir leidžiame masei pastovėti 30-60 minučių.
- Kepame lietinius ant mažos ugnies su alyvuogių aliejumi.
- Įdarui susmulkiname daržoves ir pievagrybius.
- Visas daržoves patroškiname bei pagardiname druska ir pipirais.
- Paruoštą įdarą dedame ant lietinių ir susukame tik iškepus lietiniui, jeigu tai darysite po to – blynas sutrūks, nes šie miltai nėra tokie elastingi, kaip paprasti.Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė