Grybų sriuba su morkomis ir žalumynais
Grybai vaikams rekomenduojami nuo trijų metų, bet asmeniškai manau, kad sultinį galima duoti ir anksčiau. Amerikiečiai grybus duoda net kūdikiams, bet tai nėra geriausias variantas, nes jie sunkiai virškinami. Vaikams iki metų ir šiek tiek vėliau tikrai geriau duoti lengviau įsisavinamus produktus.
Imame nuluptą svogūno galvą ir įpjauname ne iki pabaigos, lyg dalindami į keturias dalis. Taip labiau atsiskleis skonis. Dedame jį į verdantį vandenį. Pridėkite lauro lapą, keletą nesmulkintų pipirų, jeigu turite – skiltelę džiovinto pomidoro, kuris suteikia švelnios rūgštelės. Įberiame įvairių namie turimų žalumynų. Sudėję juos į puodą pavirkite penkias minutes, tuomet jau dėkite smulkintus grybus, bulves ir morkas bei pavirkite kol vos suminkštės.
Pabaigę gaminti išgriebiame svogūną ir sriubą pilame į lėkštes. Jau patiekiant galime pabarstyti šviežiais krapais.
Skanaus!
Grybų sriuba su morkomis ir žalumynais
Ingredientai
- svogūno
- lauro lapo
- Pipirų
- Džiovinto pomidoro
- Žalumynų tokių kokių turite
- Grybų
- Bulvių
- morkų
- Šviežių krapų nebūtina
Gaminimo žingsniai
- Imame nuluptą svogūno galvą ir įpjauname ne iki pabaigos, lyg dalindami į keturias dalis. Taip labiau atsiskleis skonis.
- Dedame jį į verdantį vandenį.
- Pridėkite lauro lapą, keletą nesmulkintų pipirų, jeigu turite – skiltelę džiovinto pomidoro, kuris suteikia švelnios rūgštelės.
- Įberiame įvairių namie turimų žalumynų.
- Sudėję juos į puodą pavirkite penkias minutes, tuomet jau dėkite smulkintus grybus, bulves ir morkas bei pavirkite kol vos suminkštės.
- Pabaigę gaminti išgriebiame svogūną ir sriubą pilame į lėkštes. Jau patiekiant galime pabarstyti šviežiais krapais.