fbpx

Džiovintų abrikosų tyrė su medumi

Džiovintų abrikosų tyrė su medumi

Vaida Kurpienė
Džiovinti abrikosai yra labiau maistingi ir koncentruoti naudingomis medžiagomis lyginant su šviežiais vaisiais. Džiovinti abrikosai – vienas reikšmingesnių augalinės kilmės geležies ir kalio šaltinių. tačiau atminkite, kad lygiai taip pat koncentruotas ir natūralus cukrus. Taigi džiovintų vaisių valgome tiek, kiek saldainių.
Džiovintus abrikosus rinkitės labai atidžiai. Šviesiai oranžinė spalva rodo, kad abrikosai buvo apdoroti sieros dioksidu. Natūraliai džiovinti abrikosai bus ne tokie išvaizdūs ir rudos spalvos. Galite jų rasti ekologiško maisto parduotuvėse bei kai kuriose didžiosiose parduotuvėse.
Įspėjimas: medaus nepatariama duoti jaunesniems  nei 12 mėnesių vaikams dėl kūdykių botulizmo galimybės (apsinuodijimo maistu forma). Kai kurie specialistai nerekomenduoja medaus ir iki trijų metų duoti dėl tam tikrų organinių rūgščių esančių meduje. 
Desertai
Europietiška

Ingredientai
  

  • 140 g abrikosų džiovintų, išmirkytų per naktį
  • 1/2 a.š. medaus

Gaminimo žingsniai
 

  • Abrikosus ir skystį, kuriame jie mirko perpilkite į prikaistuvį ir įdėkite medaus.
  • Virkite ant mažos ugnies 6-8 minutes neuždengę.
  • Palaukite kol atvės ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
  • Atvėsiname ir išdaliname porcijomis.
  • Valgome pasimėgaudami ir mažais šaukšteliais.
Be pieno, Nuo 1 metų, Nuo 3 metų, Nuo 7 metų, Vaisiai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba