Ankštiniai/Augalinė mityba/Be glitimo/Be pieno/Kūdikiams nuo 4 mėn./Kūdikiams nuo 8 mėn./Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Pupelių tyrė su kmynais
Pupelių tyrė su kmynais
Pupelės yra maistingas produktas, todėl verta jį įtraukti į mažylio bei didesnio meniu. Jose yra daug biologiškai vertingų baltymų, būtinų augančiam organizmui. Taip pat skaidulų, kurios palaiko teigiamą gerųjų žarnyno bakterijų balansą žarnyne ir apskritai teigiamai veikia žarnyno veiklą.Pupelėse yra geležies. Į šį mineralą sutelkite ypatingą dėmesį, nes jis atlieka kritinį vaidmenį augimo ir protinio vystymosi procesuose. Geležies trūkumas gali sukelti negrįžtamus smegenų pakitimus. Iki šešto mėnesio kūdikis naudoja geležies atsargas, sukauptas per trečiąjį nėštume semestrą. Po to į vaikelio mitybą būtina įtraukti produktų, turinčių reikšmingą geležies kiekį. Patarimas: geležies įsisavinimą gerina vitaminas C, tad nepamirškite į pupelių tyrę įspausti šviežių citrinos sulčių.Mažyliams nerekomenduotina duoti konservuotų pupelių. Ruošdami namie išmirkote pupeles, tokiu būdu padidindami jų maistinę vertę. Jei mažylis turi polinkį į pilvo pūtimą, pupeles mirkykite parą-dvi, kol pradės luptis pupelių odelė. Ją nulupkite ir virškinimas stipriai palengvės.
Ingredientai
- 30-50 g pupelių sausų. Rinkitės įvairias kuo tamsesnės, tuo jose daugiau antioksidantų.
- Pasirinktinai: kmynai ar daši žolelės. Gerina virškinimą bei mažina pilvo pūtimą.
- citrinos sulčių šviežių. Jei turite gerą trintuvą tiks šviežios bei šaldytos petražolės vietoje citrinos sulčių.
Gaminimo žingsniai
- Mirkome pupeles mažiausiai 10 valandų. Jei mirkome ilgiau, kas pusdienį pakeiskite vandenį, kad neužrūgtų.
- Perskalaukite išmirkytas pupeles ir sudėkite į puodą.
- Užpilkite šaltu vandeniu, įmeskite prieskonių ir užvirkite.
- Sumažinę ugnį, uždenkite ir virkite apie kol pupelės pakankamai suminkštės, nukoškite ir atvėsinkite.
- Sutrinkite pupeles elektriniu smulkintuvu.
- Įspauskite šviežių citrinos sulčių.
Patarimas
Mama bei didesni vaikai šį patiekalą gali valgyti kaip užtepėlę su šviežiomis daržovėmis ar užtepti ant duonos. Tiesa, jei reikia, didesniems galima įmaišyti druskos.