fbpx

Perlinių kruopų ir šakninių daržovių košė

Nedvejodamos į naująjį mažylio meniu įtraukite grūdines kultūras. Perlinės kruopos (šlifuoti miežiai) yra labai maistingos. Perlinių kruopų vertę rodo ir jose esantys reikšmingi kiekiai B grupės vitaminų (B1, B3, B6) bei labai įvairus mineralų spektras: selenas, manganas, fosforas, varis, magnis, cinkas, kalis, geležis.

Šiam patiekalui galite naudoti bet kurias šaknines daržoves: morkas, pastarnokus, ropes, griežčius. Maišykite ir derinkite pagal savo mažylio skonį.

Vienu kartu virkite ir sau, ir kūdikiui. Tik sau vėliau pabarstykite druska ir netrinkite, o mažyliui sutrinkite. Ir jokio gaminimo atskirai!

      3-4 porcijoms reikės:

  • 50 g perlinių kruopų
  • 20 g sviesto ar tiek pat ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 100 g poro
  • 40 g griežčio
  • 40 g ropės
  • 20 g pomidorų tyrės
  • 200 ml vandens arba nesūdyto daržovių sultinio
  • 25 g šaldytų žirnelių

 Perlinių kruopų košės gaminimas su šakninėmis daržovėmis

  1. Perskalaukite perlines kruopas šaltu vandeniu ir pamirkykite per naktį. Prieš virdami dar kartą perplaukite. Taip kruopos išvirs greičiau bei bus naudingesnės.
  2. Ištirpinkite sviestą prikaistuvyje. Sudėkite supjaustytus porus, griežčius ir ropes. Pašutinkite daržoves apie 2 minutes.
  3. Suberkite kruopas ir pomidorų tyrę. Pridėkite tiek vandens ar sultinio, kad daržovių ir kruopų mišinys būtų iki viršaus apsemtas. Užvirkite, o tada kaitinkite ant mažos ugnies apie pusvalandį retkarčiais pamaišydami. Įpilkite papildomai vandens ar sultinio, jei reikia. Mišinys turi būti gana tirštos konsistencijos.
  4. Pridėkite žirnelių ir toliau kaitinkite uždengę dangtį kol perlinės kruopos pasidarys labai minkštos. Maždaug dar 5 minutes, bet žinokite, kad kuo perlinės kruopos senesnės, tuo jos ilgiau verda.
  5. Nusunkite susidariusį skystį į atskirą dubenį ir jį išsaugokite. Atskirtas daržoves ir kruopas išsukite elektriniu trintuvu, pridėdami tiek skysčio, kad pasiektumėte tinkamą konsistenciją. Vyresnio amžiaus vaikams galite viską tiesiog aptrinti šakute. Šakninių daržovių ir perlinių kruopų košę atvėsinkite ir išdalinkite porcijomis. Patiekite mažyliui ir laukite jo vertinimo.

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment