fbpx

Raudonųjų lęšių maltinukai su kepintomis morkomis

Ankštiniai/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų

Raudonųjų lęšių maltinukai su kepintomis morkomis

Raudonųjų lęšių maltinukai su kepintomis morkomis

Vaida Kurpienė
Lęšius rekomenduojama valgyti sergantiesiems širdies ir kraujagyslių ligomis, diabetu, taip pat tiems, kurie skundžiasi virškinimo problemomis. Juose gausu ląstelienos ir beveik nėra riebalų.
Pasiruošimas 25 minutes
Gaminimas 15 minutes
Iš viso 40 minutes
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
2 porcijos

Ingredientai
  

  • 80 g lęšių raudonųjų, virtų
  • 50 g morkų
  • 1 kiaušinio
  • 30 g svogūno
  • 1 v.š. lydyto sviesto
  • 1 v.š. miltų pilno grūdo
  • 1 žiupsn. kumino
  • 1 žiupsn. druskos

Gaminimo žingsniai
 

  • Morką sutarkuojame.
  • Svogūną susmulkiname.
  • Daržoves kartu pakepame ant lydyto sviesto.
  • Virtus lęšius sutriname.
  • Sumaišome trintus lęšius, kepintas daržoves, kiaušinį, miltus ir prieskonius.
  • Suformuojame mažus kepsnelius ir lėtai kepame ant lydyto sviesto, kol apskrunda iki auksinės spalvos.
    Recepto autorė Vanda Unčiūrienė
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 1 metų

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba