fbpx

Orkaitėje kepta dorada, įdaryta svogūnais ir česnaku

Kūdikiams nuo 8 mėn./Pagrindinis patiekalas/Receptai/Žuvis

Orkaitėje kepta dorada, įdaryta svogūnais ir česnaku

Orkaitėje kepta dorada, įdaryta svogūnais ir česnaku

Vaida Kurpienė
Baltoji žuvis, kaip antai, dorada, atlantinė menkė, ešerys ar lynas, – idealus baltymų šaltinis, kuris mūsų organizme atlieka statybinę funkciją ir palaiko gerą raumenų bei kaulų būklę. Baltoji žuvis – geriausias atsakymas į klausimą, kuo paįvairinti mėsos prisotintą kasdienės mitybos racioną.
Pasiruošimas 5 min
Gaminimas 40 min
Iš viso 45 min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
1 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 dorados
  • 10 g sviesto
  • ¼ mėlynojo svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • druskos pagal skonį
  • čiobrelio pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį

Salotoms

  • 2 2 vnt. pomidorų
  • 1 1 vnt. agurko
  • ¾ mėlynojo svogūno
  • 1 a. š. balzamiko kremo
  • druskos pagal skonį

Gaminimo žingsniai
 

  • Žuvį aštriu peiliu įpjauname keletą kartų išilgai.
  • Iš išorės įtriname druska, pipirais ir čiobreliais.
  • Į žuvies vidų dedame smulkintą svogūną, česnaką ir sviestą.
  • Dedame paruoštą žuvį į kepimo indą ir kepame180 C orkaitėje, apie 35-40 minučių.
  • Salotoms skirtus ingredientus supjaustome.
  • Pagardiname druska, balzamiko kremu ir išmaišome.
    Recepto autorė Aurelija Zhemaitė
Nuo 8 mėn., Žuvis

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą