Pagrindinis patiekalas/Pieno produktai/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Varškės apkepas su bananais ir bolivine balanda
Varškės apkepas su bananais ir bolivine balanda
Apkepą tiekiame su graikišku jogurtu sumaišytu su trintomis avietėmis. Patiekalas sveikas, sotus, lengvai pagaminamas – vaikai mielai jį suvalgys.
Ingredientai
- 1 kg varškės
- 2 stiklinių bolivinės balandos virtos
- 3 bananų
- 8 kiaušinių
- 250 g razinų
- 1 žaliosios citrinos
- 1 v. š. lydyto sviesto
- 0,5 a. š. džiūvėsėlių
- 1 žiupsn. druskos
- vanilės ekstrakto pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame nakčiai.
- Ryte praplauname, pasūdome ir užverdame.
- Išjungiame viryklę ir paliekame brinkti. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Razinas užmerkiame vandenyje.
- Nutarkuojame citrinos žievelę ir išspaudžiame sultis.
- Į trintuvą sudedame: varškę, bananus, vanilę, druską, citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę, 1 kiaušinį ir viską gerai ištriname iki vientisos konsistencijos.
- Į masę įmaišome išbrinkusias kruopas, nusunktas razinas, likusius kiaušinius ir viską gerais išmaišome.
- Gautą tešlą sukrečiame į lydytu sviestu pateptą ir džiūvėsėliais apibarstytą kepimo formą.
- Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.Recepto autorė Ernesta Bazarauskienė