Mėsa/Pagrindinis patiekalas/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Kalakutienos kotletai įdaryti virtu kiaušiniu
Kalakutienos kotletai įdaryti virtu kiaušiniu
Kalakutienoje daug baltymų, o baltymų reikia ne tik plaukams, odai ir nagams. Baltymai dalyvauja deguonies pernešimo procesuose, padeda krešėti kraujui, audinių ląstelių regeneracijai.
Ingredientai
- 100 g kalakutienos maltos
- 1 kiaušinio
- 40 g svogūno
- 15 g vandens
- 10 g lydyto sviesto
- 2 s speltos sėlenų
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Išverdame kiaušinį.
- Kalakutieną, smulkiai pjaustytą svogūną, speltos sėlenas, druską, pipirus, vandenį kartu sumaišome.
- Imame saujelę masės, paskirstome po delną ir į vidų dedame nuluptą, virtą kiaušinį ir formuojame kamuoliuką (kiaušinį iš visų pusių turi dengti mėsos masė).
- Kotletus trumpai iš visų pusių apkepame keptuvėje ant lydyto sviesto, kad sutvirtėtų.
- Apkeptus kotletus kepame 180°C orkaitėje, apie 30 min.Recepto autorė Audronė St. Lau