Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Žirnių troškinys su brokoliu ir briuseliniais kopūstais
Vaida Kurpienė
Daugiau valgykime daržovių. Šis šūkis galioja ne tik vasarą, jis galioja visus metus. Nebijokime su jomis eksperimentuoti ir įsileiskime į savo virtuves.
Spausdinti šį receptą
Pasiruošimas
1
hour
hr
Gaminimas
25
minutes
min
Iš viso
1
hour
hr
25
minutes
min
Pagrindinis patiekalas
Europietiška
2
porcijos
Ingredientai
150
g
skaldytų žirnių
100
g
brokolio
80
g
bruselinių kopūstų
1
vnt.
svogūno
v. š.
lydyto sviesto
druskos
pagal skonį
pipirų
pagal skonį
Gaminimo žingsniai
Skaldytus žirnius nuplauname po šaltu vandeniu ir užmerkiame mažiausiai 1 valandai.
Tada praplauname ir verdame pasūdytame vandenyje kol suminkštės, bet jie turi likti kramtomi.
Keptuvėje ant lydyto sviesto apkepame smulkintą svogūną.
Suberiame supjaustytus brokolius ir briuselinius kopūstus, įpilame šiek tiek vandens ir patroškiname keletą minučių.
Kartu įmaišome virtus žirnius, pagardiname prieskoniais ir dar šiek tiek patroškiname.
Recepto autorė Donata Vaišnoraitė
---
Ankštiniai, Daržovės, Nuo 1 metų