Vafliai su varške ir avižiniais miltais be glitimo
Ne paslaptis, kad vaikams patinka saldūs vafliai iš baltų miltų. Tačiau juos galime keisti vertingesniais avižiniais, miltais, kurie savyje turi visų B grupės vitaminų bei didelį kiekį tirpių ir netirpių maistinių skaidulų.Šiuose blynuose ypač daug baltymų – net trys kiaušiniai ir pusė pakelio varškės. Dėl šios priežasties jie bus sotūs ir suteiks mūsų vaikams statybinių ląstelių medžiagų. Tokius blynus gardinti galima šaldytomis ar šviežiomis uogomis bei vaisiais, taip pat skanu su grietinės ar jogurto padažu. Šie vafliai dings nuo stalo per kelias minutes!
Ingredientai
- 3 vnt kiaušinių
- 100 g varškės 9% riebumo
- 4 v. š. avižinių miltų
- braškių šaldytų ar šviežių
- 1 v. š. lydyto sviesto
- agavų sirupo trupučio
Gaminimo žingsniai
- Iš nurodytų ingredientų (išskyrus braškes) maišome tešlą.
- Kepame vaflių keptuvėje.
- Ant viršaus dedame šaldytas braškes.Recepto ir nuotraukos autorė: Dileta Aleksandravičienė.