Sriuba su jautienos sultiniu ir daržovėmis
Ar savo vaikams duodate jautienos? Šviežioje, liesoje jautienoje gausu lengvai pasisavinamos trivalentės geležies, kurios augančiam organizmui reikia daugiau nei įprastai. Klaida vaikus maitinti vien balta mėsa, nes jautiena – viena vertingiausių mėsos rūšių. Kai patieksite su daržovių asorti – bus tikra vitaminų bomba. Siūlome įvairiaspalvę jautienos sriubą, kuri papildys organizmą visa puokšte naudingų medžiagų.
Ingredientai
- jautienos sultinio
- moliūgo
- pomidoro šaldyto, tinka pomidorų tyrė ar šviežias blanširuotas pomidoras
- morkos
- poro
- lęšių išmirkytų
- 1 saujos daržovių mišinio (žirneliai, kukurūzai, pupelės)
- baziliko pagal skonį
- 1 žiupsn. druskos
Gaminimo žingsniai
- Jautienos sultinį gardiname bazilikais ir druska.
- Į jį sudedame daržoves, lešius.
- Paverdame ~10 min.
- Prieš išjungiant įmetame saują šaldytų daržovių mišinio (žirneliai, kukurūzai, pupelės) ir palaukiame, kad sušiltų.Recepto ir nuotraukos autorė: Dina Juškienė