Purios kokosinės varškės spurgos
Kokosų miltai puiki alternatyva kvietiniams – juose nėra glitimo, todėl drąsiai gali vartoti ir tie, kurie jo netoleruoja ar vengia. Šias spurgas išbandyti verta ir tiems, kurie glitimą vartoja, jose gausu skaidulinių medžiagų ir baltymų.
Ingredientai
- 200 g varškės 9% riebumo
- 3 kiaušinių
- 3-4 v. š. kokosų miltų
- citrinos žievelės nutarkuotos, tinka ir apelsino
- ½ a. š. kepimo miltelių
- vanilės pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Varškę su kiaušiniais, prieskoniais ir kepimo milteliais sutriname smulkintuvu (blenderiu).
- Sudedame kokosų miltus.
- Viską gerai išmaišome.
- Sukrečiame į silikoninę “spurginę” ir dedame į orkaitę.
- Kepame 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
- Valgome su natūraliu jogurtu ir šviežiomis ar šaldytomis uogomis.Recepto ir nuotraukos autorė: Sima Pakšt