Pilno grūdo makaronai su voveraitėmis

Grybai rekomenduojami vaikams nuo trijų metų, galite rasti rekomendacijų pradėti ir dar vėliau. Mano nuomone tai dar priklauso nuo suvalgomo kiekio bei grybų rūšies. Šiame patiekale turėtų būti daugiausia makaronų, na o grybai- dėl naudingų medžiagų, skonio ir sotumo.

Viename puode pradėkite virti pasirinktus pilno grūdo (speltos ar kitus) makaronus.

Lengvai pakepinkite smulkintą svogūną ir sutarkuotą morką su lydytu sviestu. Atminkite, kad sveikas maistas – neperkeptas maistas ir kuriam naudojama kuo mažiau, net ir sveikų riebalų. Todėl kartas nuo karto įpilkite šlakelį vandens, kad išvengtumėme svilimo. Tik vandens nepadauginkite, nes tuomet ne kepsite, o troškinsite, taigi pilkite mažais kiekiais ir maišykite daržoves.

Tuo pačiu metu verdame makaronus. Juos dedame į verdantį vandenį ir verdame nurodytą ant pakuotės laiką.

Į apkepintas daržoves dėkite penkias minutes apvirtas voveraites ir vos vos kartu patroškinkite, kad persiimtų skoniais. Pabarstykite druska.

Nusunkiame makaronus, sudedame į lėkštes ir ant jų uždedame pagamintas voveraites su daržovėmis.

Beje, voveraičių nuovirą pasilikite ir naudokite sriubai ar rytinei košei. Skanaus.

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment