fbpx

Keptų slyvų tyrė

Keptų slyvų tyrė

Keptų slyvų tyrė

Vaida Kurpienė
Keptų slyvų tyrelė – mitybos paįvairinimui. Slyvos turi ląstelienos, kuri gerina virškinimą.
100 g slyvų turi 9,5 mg C vitamino, 6 mg kalcio, 7 mg magnio.
Desertai, Tyrelės
Europietiška

Ingredientai
  

  • Slyvų

Gaminimo žingsniai
 

  • Perpjauname slyvas per pusę.
  • Išdėliojame slyvas perpjauta puse į apačią kepimo formoje.
  • Įpilame vandens (apie 3 cm).
  • Kepame apie +180 C temperatūroje, kol suminkštėja.
  • Nulupame odeles ir sutriname slyvas su maisto smulkintuvu.
  • Galima įpilti vandens ar šiek tiek sumaišyti su kūdikiams skirta ryžių koše.

Patarimas

Galima nuluptas slyvas ne kepti, o pagarinti.
Be pieno, Nuo 1 metų, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn., Vaisiai

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Komentarai

  1. Julija

    Sveiki

    Ar šaldymui pasiruošti tinka tokios tyrelės?

    Reply
    1. Post<br/>Author
      Vaida Kurpienė

      Tikrai taip

      Reply

Parašykite komentarą

Įvertinkite receptą