fbpx

Kuo pakeisti kiaušinius patiekaluose?

Alergija/Straipsniai

Kuo pakeisti kiaušinius patiekaluose?

Pirmiausia, alergija – plati tema, nes alergijų būna skirtingiems produktams, tad reikėtų tiksliai žinoti, kas alergizuoja. nerekomenduoju vengti produktų, kam nėra nustatyta alergijos.

Alergija gali būti nustatyta tyrimais arba aiškiai matote, kad suvalgius tam tikrą produktą vaikas viduriuoja, jam nevirškina to maisto, išberia. Bet tai irgi nebūtinai bus alergija, galimos ir kitos priežastys.

Bet kokiu atveju, venkite išimti produktus, esančius labiausiai alergizuojančių sąraše be tyrimų. Nes tokiu atveju galite be reikalo susiaurinti savo vaiko racioną, kitaip tariant jam kenkiate. Išimtis – gydytojo nurodymai.

Juk vaikas gali kuo puikiausiai toleruoti tuos produktus, o gali būti alergiškas bulvei ar…

namuose gyvenančiam katinui.

Jei keičiame svarbu, kad būtų keičiama į panašius savo sudėtimi produktus. Pvz., jei vaikas alergiškas kiaušiniui, žiūrėkime, kad pakaitiniame produkte būtų baltymų.

Taigi, kuo pakeisti kiaušinius patiekaluose – vieno kiaušinio atitikmuo

  • Maltinukuose ir kotletuose galima keisti trintomis daržovėmis, pavyzdžiui, bulvine tarka sutarkuota morka, kopūstu ar bet kuria kita kieta daržove.
  • Minkštas (šilkinis) tofu, pastarasis dar suteikia baltymų – ~60 g. Taip pat vietoje majonezo sumaišykite minkštą (šilkinį) tofu su garstyčiomis ir druska. Jei turite juodosios druskos – idealu, nes ji turi kiaušinio prieskonį.
  • Keiskite soda, sumaišyta su obuolių actu vienodomis proporcijomis pvz. po 1 v.š.
  • Tinka ispaninio šalavijo sėklos –1 v.š. Jas būtina išmirkyti 15-20 minučių 80 ml vandens ar kitoje skystoje recepto dalyje.
  • Trinti linų sėmenys. Trinkite juos labai smulkiai, man patogiausia kavamale, ir išmirkykite vandenyje arba kitame skystame produkte, kurį naudosite recepte. 1 v. š. trintų linų sėmenų + 3 v.š. vandens – palaikyti 10-15 min..
  • Linų sėmenų miltai – puikus tirštiklis įvairiems padažams ir gėrimams, gali padėti surišti kepinius vietoje kiaušinio kaip alternatyva išgarbintoms gysločių luobelėms.
  • Gaminant ankštinių maltinukus – nuoviras avinžirnių ar pupelių puikiai lipdo ir atstoja kiaušinį, naudoti pagal poreikį reikiamai masės konsistencijai išgauti.
  • Avinžirnių arba žirnių miltai – 2 v. š, sumaišyti su 2 v. š. vandens.
  • Tapijokos miltai – gera pamaina kiaušiniui. Idealiai tinka pudingams ir varškės patiekalams.

Blynuose ir kepiniuose tinka:

  • Bananai – labai svarbu, kad būtų gerai sunokę, tinka su rudais taškeliais ant žievės, tik neturi būti rudų dėmių ant paties banano minkštimo. Naudokite ½ vnt.
  • Keptas ar virtas obuolys be žievelės, sutrinti į tyrę – 60-80 g
  • Natūralus žemės riešutų sviestas – 3 v. š.

Skanaus ir būkite sveiki!

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Parašykite komentarą

El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba