Renkantis produktus, visada svarbu skaityti etiketes. Dažnai apsigaunama pamačius ant pramoninių mėsos gaminių užrašą „90 proc. mėsos“. Pirkėjas įsivaizduoja, kad ten 90 proc. natūrali mėsa, bet pramoninkų ir mūsų supratimas apie mėsą skiriasi.
Pavyzdžiui, „kiaulienos baltymai“ – tai išdžiovinta, sutrinta į miltelius ir stipriai chemizuota mėsa, kurios vaikų racione tikrai neturėtų būti. Įvardinimas „Aukščiausios rūšies mėsos produktas“ – taip pat nėra susijęs su puikia mėsos kokybe. Tai susiję su mėsos kiekiu gaminyje bei maisto priedų kiekiu.
Dešrelės įprastai būna ir riebesnės nei mėsa, nes į jas deda daugiau riebalų, kad jos būtų malonios tekstūros ir turėtų daugiau skonio.
Kitas dalykas, beveik visos virtos dešrelės yra skirtos tik virimui, tačiau dažnai jos kepamos. Aukštoje temperatūroje maisto priedai, nudažantys mėsos gaminį malonia rausva spalva, skyla bei sutrikdo deguonies apytaką organizme, t.y. sutrikdo organizmo funkcijas. Be to, stipriai kenkia kepenims bei visam virškinimo traktui.
Jei norite kepti mėsos gaminį, jam neturi būti priedo E250, sudėtinių dalių etiketėje privalo būti užrašas – tinkama kepimui.