fbpx

Cukinijos tyrelė

Kūdikiams nuo 6 mėn./Receptai

Cukinijos tyrelė

Cukinijos tyrelė ypač lengvai virškinama. Puikiai tinka pradžiai, joje daug C ir B6 vitaminų.

Cukinijos tyrelė – reikės tik cukinijos.

Supjaustome cukiniją nedideliais gabalėliais. Galima nulupti odą, tačiau kūdikis nuo 8 mėnesio jau turėtų virškinti ir cukinijos žievę, juk ją sutrinsite. Odelėje ypač daug vitaminų, daugiau nei cukinijos viduje. Jei daržovė ekologiška, o jūsų kūdikiui aštuoni ar daugiau mėnesių gaminkite su žievele.

Cukiniją gerai nuplauname šepetėliu ir supjaustome mažais gabalėliais. Verdame ant garų arba suberiame į puodą su mažu vandens kiekiu.
Verdame, kol jos suminkštėja.
Sudedame į maisto smulkintuvą. Smulkiname iki vientisos masės.
Jei cukinijų tyrelė per tiršta, skiedžiame ją pravėsusią daržovių sultiniu, mamos pienu ar mišinuku.

Tačiau atminkite, kad ši tyrelė turi labai mažai kcal (energijos) ir mažylis greitai išalks. Mieliau cukiniją maišau su kitomis daržovėmis, pavyzdžiui, bulve ar pastarnoku. Taip tyrelės tampa puikios struktūros, skanios ir gaivios bei turi pakankamai kilokalorijų, kas mažyliui reikalinga.

Mitybos specialistė, dviejų vaikų mama.

Leave us a comment