fbpx

Cukinijos tyrelė

Cukinijos tyrelė

Cukinijos tyrelė

Vaida Kurpienė
Cukinijos tyrelė ypač lengvai virškinama. Puikiai tinka pradžiai, joje daug C ir B6 vitaminų.
Pasiruošimas 5 minutes
Gaminimas 10 minutes
Tyrelės
Europietiška
1 porcija

Ingredientai
  

  • cukinijos

Gaminimo žingsniai
 

  • Supjaustome cukiniją nedideliais gabalėliais. Galima nulupti odą, tačiau kūdikis nuo 8 mėnesio jau turėtų virškinti ir cukinijos žievę, juk ją sutrinsite. Odelėje ypač daug vitaminų, daugiau nei cukinijos viduje. Jei daržovė ekologiška, o jūsų kūdikiui aštuoni ar daugiau mėnesių gaminkite su žievele.
  • Cukiniją gerai nuplauname šepetėliu ir supjaustome mažais gabalėliais. Verdame ant garų arba suberiame į puodą su mažu vandens kiekiu.
  • Verdame, kol jos suminkštėja.
  • Sudedame į maisto smulkintuvą. Smulkiname iki vientisos masės.
  • Jei cukinijų tyrelė per tiršta, skiedžiame ją pravėsusią daržovių sultiniu, mamos pienu ar mišinuku.

Patarimas

Atminkite, kad ši tyrelė turi labai mažai kcal (energijos) ir mažylis greitai išalks. Mieliau cukiniją maišau su kitomis daržovėmis, pavyzdžiui, bulve ar pastarnoku. Taip tyrelės tampa puikios struktūros, skanios ir gaivios bei turi pakankamai kilokalorijų, kas mažyliui reikalinga.
Be pieno, Daržovės, Nuo 1 metų, Nuo 4 mėn., Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba