Keptas kiaušinis su žaliais žirneliais ir kukurūzais
Vaida Kurpienė
Žalieji žirneliai tiesiog plyšta nuo maistinių medžiagų. Valgydami juos gausime įvairių vitaminų (B1, B2, B6, C, E, K), mineralų (natrio, magnio, fosforo, kalio), proteino ir daug skaidomų medžiagų. Tad jie tinka gaminti mišraines ir salotas, pagardinti kepsnius, padažus ir tiesiog valgyti šviežius.
Keptuvėje ant kokosų aliejaus lengvai pakepiname žaliuosius žirnelius, kukurūzus.
Iškepame kiaušinį ir pagardiname prieskoniais.
Nuplautą agurką supjaustome plonomis juostelėmis.
Į lėkštę suberiame apkeptus žirnelius su kukurūzais, ant viršaus dedame iškeptą kiaušinį ir puošiame agurko juostelėmis.Recepto autorė Rita Žitaveckaitė