Daržovės/Kruopos/Pagrindinis patiekalas/Pieno produktai/Receptai/Vaikams nuo 1 metų
Grikių, varškės ir daržovių apkepas
Grikių, varškės ir daržovių apkepas
Kai mažais žingsniais žengiame sveiko pasirinkimo keliu – šeimos mityboje būna labai daug pirmų kartų. Pirmą kartą ragautos nepervirtos daržovės, nesaldintos košės. Toks pirmas kartas buvo ir šiandien mūsų šeimai. Visi valgėme grikių, varškės ir daržovių apkepą. Bijojau, kad teks viską valgyti pačiai, bet buvau maloniai nustebinta. Dubenėliai liko tušti! Vaikai sotūs, o mama – džiaugiasi laimėjusi mažą dvikovą. Ji, kad ir maža, bet labai svarbi!
Ingredientai
- 300 g morkų
- 250 g varškės
- 200 g grikių
- 170 g cukinijos
- 2 vnt. kiaušinių
- 1 vnt. svogūno
- 1 a. š. lydyto sviesto
- 4 skiltelių česnako
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Gaminimo žingsniai
- Grikius perplauname šaltu vandeniu. Sudedame į dubenį ir užmerkiame 10 minučių šaltame vandenyje.
- Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, paspaudžiame ir nusunkiame skystį.
- Taip pat sutarkuojame nuplautas ir nuvalytas morkas
- Susmulkiname svogūną bei česnaką.
- Keptuvėje ant lydyto sviesto patroškiname morkas, svogūnus, česnaką ir pagardiname druska bei pipirais.
- Dubenyje sumaišome tarkuotą cukiniją, apkeptas daržoves, varškę, kiaušinius bei išbrinkusius grikius. Pagardiname žiupsneliu druskos, maltais pipirais.
- Paruoštą masę sukrečiame į kepimo indelius ar į vieną didesnį kepimo indą, uždengiame.
- Kepame 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-30 minučių.Recepto autorė Donata Vaisnoraite