fbpx

Burokėlių sriuba su griežčiais, morkomis ir poru 

burokeliu-sriuba

Burokėlių sriuba su griežčiais, morkomis ir poru

Vaida Kurpienė
Sriuba – kokia yra jūsų vaikų mėgstamiausia? Vienareikšmiškai atsakysime – burokėlių sriuba. Ji ne tik skani, bet ir suteikianti išskirtinio komforto jausmą.
Pasiruošimas 10 minutes
Gaminimas 40 minutes
Iš viso 50 minutes
Pagrindinis patiekalas, Sriuba
Europietiška
3 porcijos

Ingredientai
  

  • 600 ml naminio daržovių sultinio ar mėsos sultinio
  • 100 g morkų
  • 100 g griežčio
  • 2-3 burokėlių virtų
  • 15 g poro baltosios dalies
  • 1 v.š. grietinės arba kokoso pieno

Gaminimo žingsniai
 

  • Puode užverdame vandenį, įdedame vidutinio dydžio burokėlius ir verdame, kol burokėliai suminkštėja.
  • Išvirus burokėliams, juos nulupame bei sutarkuojame šiaudeliais arba burokine tarka.
  • Nuskutame morkas (nebūtina, aš naudoju neskustas), nuplauname ir supjaustome smulkiais kubeliais.
  • Nulupame griežtį ir susmulkiname kiek didesniais nei morkos kubeliais.
  • Į pasirinktą gaminimo indą pilame naminį daržovių arba jūsų pasirinktą sveiką sultinį.
  • Palaukiame kol sultinys pradės virti ir sudedame paruoštas morkas bei griežtį.
  • Verdame kol daržovės suminkštėja, bet nesutįžta. Daržovės turi likti kramtomos konsistensijos.
  • Išvirus sriubai, į ją sudedame sutarkuotus virtus burokėlius ir paverdame apie minutę.
  • Į dubenėlius pilame pagamintą sriubą ir skanaujame.
    Rekomenduoju įdėtigrietinės arba kokoso pieno kelis šaukštus. O sau galite ir nedėti. 
    Recepto autorė: Donata Vaišnoraitė

Patarimas

Kai verdate visai šeimai kartu- vaikams į lėkštę pilkite labai tirštą – kaip troškinį, o suaugusiems skystesnę dalį. Taip vaikas gaus daugiau maistingų medžiagų ir ilgiau truks sotumas. 
Be pieno, Daržovės, Nuo 8 mėn.

Dietistė, dviejų populiarių knygų autorė, bei dviejų vaikų mama.

Leave us a comment

Įvertinkite receptą




El. Parduotuvė:

Vaikų mitybos planai internetu
Video seminarai apie vaikų mitybą

Vaikų mityba