Augalinė mityba/Be pieno/Daržovės/Kūdikiams nuo 8 mėn./Pagrindinis patiekalas/Receptai/Sriuba/Šviežios daržovės
Burokėlių sriuba su griežčiais, morkomis ir poru 
Burokėlių sriuba su griežčiais, morkomis ir poru
Sriuba – kokia yra jūsų vaikų mėgstamiausia? Vienareikšmiškai atsakysime – burokėlių sriuba. Ji ne tik skani, bet ir suteikianti išskirtinio komforto jausmą.
Ingredientai
- 600 ml naminio daržovių sultinio ar mėsos sultinio
- 100 g morkų
- 100 g griežčio
- 2-3 burokėlių virtų
- 15 g poro baltosios dalies
- 1 v.š. grietinės arba kokoso pieno
Gaminimo žingsniai
- Puode užverdame vandenį, įdedame vidutinio dydžio burokėlius ir verdame, kol burokėliai suminkštėja.
- Išvirus burokėliams, juos nulupame bei sutarkuojame šiaudeliais arba burokine tarka.
- Nuskutame morkas (nebūtina, aš naudoju neskustas), nuplauname ir supjaustome smulkiais kubeliais.
- Nulupame griežtį ir susmulkiname kiek didesniais nei morkos kubeliais.
- Į pasirinktą gaminimo indą pilame naminį daržovių arba jūsų pasirinktą sveiką sultinį.
- Palaukiame kol sultinys pradės virti ir sudedame paruoštas morkas bei griežtį.
- Verdame kol daržovės suminkštėja, bet nesutįžta. Daržovės turi likti kramtomos konsistensijos.
- Išvirus sriubai, į ją sudedame sutarkuotus virtus burokėlius ir paverdame apie minutę.
- Į dubenėlius pilame pagamintą sriubą ir skanaujame.Rekomenduoju įdėtigrietinės arba kokoso pieno kelis šaukštus. O sau galite ir nedėti. Recepto autorė: Donata Vaišnoraitė
Patarimas
Kai verdate visai šeimai kartu- vaikams į lėkštę pilkite labai tirštą – kaip troškinį, o suaugusiems skystesnę dalį. Taip vaikas gaus daugiau maistingų medžiagų ir ilgiau truks sotumas.